Parmezános csirkeszárnyak

írta: Peitli Csilla

Mindössze 4 hozzávalóból készül ez az ízletes parti étel, ami egy gyors vacsorának is tökéletes.


Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1-2 kg csirkeszárny
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 115 g vaj
  • 2 ek fokhagymás fűszerkeverék
  • 100 g parmezán sajt

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 200 fokra és készüljünk indirekt grillezésre.
  2. A szárnyakat vágjuk ketté és fűszerezzük be őket a fokhagymás, zöldfűszeres keverékkel.
  3. Olajozzuk be a rácsokat és tegyük fel az ízesített szárnyakat a grillre, kör alakban, a rács külső részére.
  4. Zárjuk le a tetőt és grillezzük a húst 20 percig.
  5. Közben zúzzuk össze a fokhagymákat.
  6. Tegyünk fel egy serpenyőt vagy öntöttvas edényt a húsok közé és melegítsük fel a vajat az edényben.
  7. A vajon pirítsunk meg a fokhagymákat, amikor ez elkészült, vegyük le a grillről az edényt.
  8. A szárnyakat fordítsuk meg 20 perc után és jöhet az újabb 20 perc sütés, zárt tető alatt.
  9. Amikor a kisebb szárnyakat megsültek, tegyük őket középre és pirítsuk meg őket.
  10. Az elkészült szárnyakat tegyük a vajas szószba és forgassuk meg őket benne, majd menjenek vissza a grillre 2 percre.
  11. Ez sütés végén, tegyük őket egy tálra és szórjuk meg őket a reszelt parmezánnal.

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.