Parmezános csirkeszárnyak
írta: Peitli Csilla
Mindössze 4 hozzávalóból készül ez az ízletes parti étel, ami egy gyors vacsorának is tökéletes.
Hozzávalók:
- 1-2 kg csirkeszárny
- 12 gerezd fokhagyma
- 115 g vaj
- 2 ek fokhagymás fűszerkeverék
- 100 g parmezán sajt
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 200 fokra és készüljünk indirekt grillezésre.
- A szárnyakat vágjuk ketté és fűszerezzük be őket a fokhagymás, zöldfűszeres keverékkel.
- Olajozzuk be a rácsokat és tegyük fel az ízesített szárnyakat a grillre, kör alakban, a rács külső részére.
- Zárjuk le a tetőt és grillezzük a húst 20 percig.
- Közben zúzzuk össze a fokhagymákat.
- Tegyünk fel egy serpenyőt vagy öntöttvas edényt a húsok közé és melegítsük fel a vajat az edényben.
- A vajon pirítsunk meg a fokhagymákat, amikor ez elkészült, vegyük le a grillről az edényt.
- A szárnyakat fordítsuk meg 20 perc után és jöhet az újabb 20 perc sütés, zárt tető alatt.
- Amikor a kisebb szárnyakat megsültek, tegyük őket középre és pirítsuk meg őket.
- Az elkészült szárnyakat tegyük a vajas szószba és forgassuk meg őket benne, majd menjenek vissza a grillre 2 percre.
- Ez sütés végén, tegyük őket egy tálra és szórjuk meg őket a reszelt parmezánnal.