Paradicsomos, barackos pizza
írta: Peitli Csilla
Ez a recept a bizonyíték arra, hogy néha érdemes letérni a járt útról ismeretlen vizek felé. A barack és a paradicsom lédús harmóniája tökéletesen illik a sós, ropogós pizzatésztához. Előételnek kiváló párosítás.
Hozzávalók:
- 400 g pizza tészta
- 4 db paradicsom
- 2 db barack
- 2 g só
- 1 ek kukorica dara
- 120 g mozzarella
- 6 levél bazsalikom
- 1 g bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A paradicsomot vágjuk szeletekre és sózzuk be. Hagyjuk így állni 15 percig, majd egy papírtörlővel itassuk fel a felesleges nedvességet.
- A barackokat vágjuk félre, kenjük le egy kevés, semleges ízű olajjal és tegyük fel a tűztől távol grillezni őket. Oldalanként 2-3 perc alatt pirítsuk meg. Amikor kihűltek, szeleteljük fel a barackot is.
- A tésztát nyújtsuk ki a kukorica darán (használhatunk rizslisztet is), majd tegyük el a grillre 2-3 percre, hogy kicsit megszilárduljon a tészta.
- Jöhetnek a feltétek felváltva. Sajt, paradicsom és a barack.
- Tegyük vissza a pizzát, amíg a sajt teljesen el nem olvad és a tészta aranybarnává nem válik.
- Amikor levettük a grillről szórjuk meg a frissen őrölt borssal és a bazsalikom levelekkel őket.