Paradicsomos, barackos pizza

írta: Peitli Csilla

Ez a recept a bizonyíték arra, hogy néha érdemes letérni a járt útról ismeretlen vizek felé. A barack és a paradicsom lédús harmóniája tökéletesen illik a sós, ropogós pizzatésztához. Előételnek kiváló párosítás.


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill, Kamado grill, Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 400 g pizza tészta
  • 4 db paradicsom
  • 2 db barack
  • 2 g só
  • 1 ek kukorica dara
  • 120 g mozzarella
  • 6 levél bazsalikom
  • 1 g bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A paradicsomot vágjuk szeletekre és sózzuk be. Hagyjuk így állni 15 percig, majd egy papírtörlővel itassuk fel a felesleges nedvességet.
  3. A barackokat vágjuk félre, kenjük le egy kevés, semleges ízű olajjal és tegyük fel a tűztől távol grillezni őket. Oldalanként 2-3 perc alatt pirítsuk meg. Amikor kihűltek, szeleteljük fel a barackot is.
  4. A tésztát nyújtsuk ki a kukorica darán (használhatunk rizslisztet is), majd tegyük el a grillre 2-3 percre, hogy kicsit megszilárduljon a tészta.
  5. Jöhetnek a feltétek felváltva. Sajt, paradicsom és a barack.
  6. Tegyük vissza a pizzát, amíg a sajt teljesen el nem olvad és a tészta aranybarnává nem válik.
  7. Amikor levettük a grillről szórjuk meg a frissen őrölt borssal és a bazsalikom levelekkel őket.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.