Pácolt steak
írta: Peitli Csilla
Omlós pácolt steak, ami kellemesen fokhagymás. Zöldsalátával még nyáron sem túl nehéz.
Hozzávalók:
- 1 kg rib eye steak
- 120 ml balzsamecet
- 60 ml szójaszósz
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek méz
- 2 ek olívaolaj
- 2 kk fekete bors
- 1 csipet cayenne bors
- 1 kk Worcestershire szósz
- fél kk só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Egy nagyobb tálban keverjük össze a balzsamecetet, a szójaszószt, az apróra vágott fokhagymát, a mézet, az olívaolajat, a fekete borsot, a Worcestershire szószt, a sót és a cayenne borsot.
- A steakeket tegyük bele a pácba, fedjük le, és mehet a hűtőbe pihenni. Minél tovább áll, annál intenzívebbek lesznek az ízek, de pár órát nyugodtan hagyjuk ott.
- Enyhén olajozzuk be a rácsokat, és tegyük fel a szobahőmérsékletre felengedett húst a a grillre.
- Oldalanként 7 perc alatt süssük készre.