Pácban sült oldalas

írta: Peitli Csilla

Az egyik legegyszerűbb recept, amivel ízletes, omlós és finom bordát készíthetünk a grillen.


Elkészítési idő: 80 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db oldalas (spare ribs)
  • 4 ek ketchup
  • 3 ek barna cukor
  • 5 dl almalé
  • 1 dl szójaszósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili paprika
  • 15 levél zsálya
  • 2 db hagyma
  • 1 db lime

Elkészítés:

  1. Az OFYR-t gyújtsuk be, majd kezdjük összeállítani a pácot.
  2. A fokhagymát zúzzuk össze, a hagymát és a chilit karikázzuk fel.
  3. A ketchupot és az almalét keverjük össze a cukorral, a szójaszósszal, az apróra vágott zsályával.
  4. Ehhez adjuk hozzá a fokhagymát és a hagymát.
  5. Keverjük addig, amíg a cukor teljesen feloldódik, majd tegyük egy nagyobb öntöttvas edénybe.
  6. Ebben a pácba tegyük bele a kisebb darabokra vágott oldalast, majd tegyük fel az edényt a grillre.
  7. Lehetőleg zárt fedő alatt, főzzük a bordákat egy órát épphogy csak gyöngyöző pácban.
  8. Amikor lejárt az idő, vegyük ki a pácból a húst és pár perc alatt pirítsuk meg a külsejét a vaslapon.
  9. Lime-mal és egy kis vajjal meglocsolva kínáljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.