Pácban sült oldalas
írta: Peitli Csilla
Az egyik legegyszerűbb recept, amivel ízletes, omlós és finom bordát készíthetünk a grillen.
Hozzávalók:
- 2 db oldalas (spare ribs)
- 4 ek ketchup
- 3 ek barna cukor
- 5 dl almalé
- 1 dl szójaszósz
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db chili paprika
- 15 levél zsálya
- 2 db hagyma
- 1 db lime
Elkészítés:
- Az OFYR-t gyújtsuk be, majd kezdjük összeállítani a pácot.
- A fokhagymát zúzzuk össze, a hagymát és a chilit karikázzuk fel.
- A ketchupot és az almalét keverjük össze a cukorral, a szójaszósszal, az apróra vágott zsályával.
- Ehhez adjuk hozzá a fokhagymát és a hagymát.
- Keverjük addig, amíg a cukor teljesen feloldódik, majd tegyük egy nagyobb öntöttvas edénybe.
- Ebben a pácba tegyük bele a kisebb darabokra vágott oldalast, majd tegyük fel az edényt a grillre.
- Lehetőleg zárt fedő alatt, főzzük a bordákat egy órát épphogy csak gyöngyöző pácban.
- Amikor lejárt az idő, vegyük ki a pácból a húst és pár perc alatt pirítsuk meg a külsejét a vaslapon.
- Lime-mal és egy kis vajjal meglocsolva kínáljuk.