Hozzávalók:
- 2 db őszibarack
- 1 db lime leve
- 2 db zöld hagyma
- 1,5 marék koriander
- 0,5 db Jalapeno paprika
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
- .A barackot hámozd meg és vágd apró darabokra.
- A hagymát, a jalapeño paprikát és a koriander zöldjét aprítsd össze.
- Amíg a salsa mellé kiválasztott hús sül a grillen, az oldalégőn főzd össze a salsát. Ehhez minden felaprított hozzávalót tegyél egy kisebb edénybe, majd add hozzá a lime levét, a jalapeño paprikát.
- Forrald fel egyszer a keveréket, hogy összeérjenek az ízek, és már le is veheted a tűzről.
- Tálalás előtt hagyd teljesen kihűlni, legalább 30 percig pihentesd a szószt, mielőtt feltálalod.
Extra tippek:
- Az őszibarack salsa önmagában, tortilla chips-szel is nagyon finom, de kiválóan passzol a natúr grillezett húsokhoz, legyen szó akár csirkéről, akár halról.
- A fűszeresebb ízek kedvelői növelhetik a jalapeño paprika arányát egy egészre.
- Az őszibarack mellett más gyümölccsel is gazdagítható a salsa. Remek párosítás például az őszibarack-mangó.