Őszi grillezett sertésszelet
írta: Peitli Csilla
Az ősz is sok gyümölcsöt tartogat, amiket érdemes hússal kombinálni. Ha szereti vegyíteni a különféle ízeket, ez a recept önnek szól.
Hozzávalók:
- 650 g sertés szelet
- 240 ml ketchup
- 240 ml szójaszósz
- 120 g cukor
- 60 ml eper lekvár
- 2 ek torma
- 2 ek paradicsompüré
- 1 ek vaj
- 1 ek olaj
- 1 ek ecet
- fél kk só
- fél kk bors
- 1 csipet pirospaprika
Elkészítés:
- Keverjük össze a ketchupöt a szójaszósszal, a cukorral, a lekvárral, a tormával, a paradicsompürével, a vajjal, az olajjal, a sóval, a borssal és a paprikával.
- Egy serpenyőben alacsony hőfokon melegítsük össze 5 perc alatt egy kellemes páccá.
- A sertésszeletet tegyük a pácba és pihentessük legalább 1 órát a hűtőben.
- Amikor letelt az idő, vegyük ki a húst a pácból, aminek a maradékát tegyük félre.
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra és tegyük fel a húst sülni. (Igény szerint füstölhetjük is 20 percig gyümölcsfával.)
- Zárt tető alatt süssük 30 percig, időnként lekenve a páccal.
- Ha a hús belső hőmérséklete eléri a 63 fokot, vegyük le a rácsról és krumplival tálaljuk.