Öntet cézár salátához

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: 10 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 80 g szardínia
  • 110 g parmezán
  • 5 g só
  • 5 g bors
  • 2 db tojás
  • 90 ml balzsamecet
  • 45 ml citromlé
  • 5 ml worchester szósz
  • 550 ml olívaolaj
  • 10 ml mustár

Elkészítés:

  1. A nagy adag salátaöntet elkészítéséhez először is össze kell darálni a fokhagymát. A gerezdeket tedd egy aprítóba és vágd őket nagyon apróra.

  2. Amikor ez megvan, add hozzá a szardíniát és a tojásokat, majd dolgozd össze őket 30 másodperc alatt.

  3. Ezután mehet az aprítóba a balzsamecet, a citromlé, a Worcestershire szósz, a mustár és a reszelt parmezán.

  4. Amikor ezeket is jól beledolgoztad a szószba, jöhet az olaj. Az olaj hozzáadásakor ne állítsd le a gépet, folyamatosan keverd a szószt, amíg vékony sugárban hozzácsorgatod az olajat.

  5. Ha elérted a krémes, egynemű állagot, akkor a sóval, borssal ízesítsd a szószt és már tálalhatod is.

Extra tippek:

  • A friss tojás miatt a szósz nem tartható el sokáig, hűtőben tárolva is egy-két nap alatt érdemes elfogyasztani.

  • Ha nincs olyan aprítód, amibe menet közben tudsz olajat önteni, próbáld ki a turmixgépet erre a célra, vagy marad a kézi mixernél.

  • A Worcestershire szósz helyett tehetsz bele más csípős szószt is, de akár egy kis szójaszósszal is kiválthatod.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.