Omlós szűzérmék ötborsos hagymamártással, roppanós zöldségekkel, baconos babrőzsével
írta: SpaTrendOnline
Hozzávalók:
- 80 g sertés szűz
- 20 dkg cukkini
- 20 dkg padlizsán
- 1 db kaliforniai paprika
- 20 dkg lila hagyma
- 12 dkg csiperke
- 20 dkg ceruza bab
- 12 dkg bacon
- 2 dl olíva olaj
- 8 g dijoni mustár
- 8 dkg vöröshagyma
- 4 dl félédes fehérbor
- 8 g öt bors keverék
- 4 g kakukkfű
- 4 dl főző tejszín
- 4 g só
Elkészítés:
- A húst egy nappal a grillezés előtt 4db medálra vágjuk és a mustárral, borskeverékkel, olivaolajjal bepácoljuk!
- Ha elérkezett a várva-várt grill party napja, elkezdjük a zöldségek és a mártásunk előkészítését! Elsőként a zöldségköretünket készítjük elő, a következőképpen: a cukkinit, a padlizsánt és a lilahagymát karikára vágjuk. A kaliforniai paprikát cikkekre, a gombát kettévágjuk. A ceruzababunkból két köteget formálunk és baconnal körbetekerjük.
- Ha mindez megvan, jöhet a mártás. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés vajon, vagy olajon üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a borskeveréket, a mustárt és a kakukkfüvet, majd a bort is, és 1-2 percig forraljuk. A végén felönjük a főzőtejszínnel, és sóval ízesítjük.
- Kezdődhet is a grillezés! A pácolt szüzérméket a rácsra helyezzük.
- Amikor megfordítjuk, mehetnek föl a zöldségek és a babrőzse is! A rácsról leszeve a mártásunk hozzáadásával azonnal tálaljuk!
Extra tippek:
- Ne vágd túl vékonyra a zöldségeket, hogy a grillezés után is finom roppanós maradhasson!
- Fontos, hogy a húsokat lehetőleg csak egyszer fordítsuk meg, így finom, szaftos marad, nem szárad ki!
A hús és a zöldségek sütéséhez használj öntöttvas sütőlapot.