Olvasztott camembert kenyér ropogóssal

írta: Peitli Csilla

Rekord idő alatt elkészül, egyszerre akár több is sülhet a grillen és borozgatós, beszélgetős estékhez nem is kell jobb fogás.


Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db camembert sajt
  • 1 kk friss kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek méz
  • 1 kk friss chili
  • 1 késhegy szerecsendió
  • mazsolás, magos kenyér

Elkészítés:

  1. Melegítsük fel a grillt.
  2. Válasszunk fadobozban kapható camembert, mert sokkal könnyebb bánni vele és a felszolgálása is egyszerűbb így.
  3. A sajt tetején ejtsünk egy kereszt alakú bemetszést.
  4. Ezt a részt szórjuk meg az aprított kakukkfűvel, fokhagymával, chilivel, szerecsendióval, majd locsoljuk meg a mézzel is.
  5. Ezután tegyük a dobozt a grillre és hagyjuk, hogy megolvadjon a sajt 10-15 perc alatt.
  6. A kenyeret közben vágjuk fel vékony szeletekre és egy kis olívaolajjal lekenve tegyük fel őket is pirulni a grillre.
  7. Amikor a sajt elkészült, azonnal tálaljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.