Olaszos pácban érlelt tofu
írta: Peitli Csilla
Rövid pácolás után már süthető is ez az egyszerű, olaszos ízvilágú tofu.
Hozzávalók:
- 350 g tofu
- 2 ek tamari
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek juharszirup
- 1 db citrom - leve, héja
- 2 ger fokhagyma
- 1 kk só
- fél kk bors
- fél kk oregánó
Elkészítés:
- Egy tálkában keverjük össze a tamarit (használhatunk helyette gluténmentes szójaszószt is), az olajat, a juharszirupot, a zúzott fokhagymát, a citrom szelet héját és a levét, valamint a fűszereket.
- A tofuból préseljük ki a vizet, amennyire csak tudjuk és vágjuk szeletekre.
- Rendezzük el a tofut egy rétegben és öntsük rá a pácot.
- Pihentessük legalább 30 percet.
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Amikor forró a grill, tegyük fel a tofu szeleteket és gyorsan pirítsuk meg a külsejüket. Oldalanként elég 1-2 perc és már tálalható is ez a friss, ízletes, vegetáriánus finomság.
- A még forró, sercegő tofura öntsük rá nyugodtan a maradék pácot.