Olaszos csirkenyárs kenyérrel
írta: Peitli Csilla
Paradicsom, olívaolaj és sok-sok fokhagyma alkotja a csirkepác alapját, amit a pirított kenyér tesz teljes fogássá. Olaszos ízek saját grillről.
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- 2 ek paradicsompüré
- 60 ml olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek petrezselyem
- 1 db baguette
- 1 kk só
- 1 kk bors
Elkészítés:
- A kockára vágott csirkét sózzuk és borsozzuk.
- Ezután jöhet a pác elkészítése. Ehhez a paradicsompörét keverjük össze az olívaolajjal (kivéve 2 evőkanálnyit), a zúzott fokhagymával és az aprított petrezselyemmel.
- Egy nagy lábasban keverjük össze a hozzávalókat alaposan, majd adjuk hozzá a csirkét és dolgozzuk össze. A húst mindenhol érje a pác.
- Tegyük félre 30 percre és ha fa nyársakat használunk, akkor azokat áztassuk langyos vízbe.
- A grillt melegítsük elő magas/közepes hőfokra.
- A csirkét ezután húzzuk nyársra felváltva a kockára vágott kenyérrel.
- A kenyeret locsoljuk meg olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk a nyársakat még egy kicsit.
- Ezután tegyük fel őket sülni és rendszeres forgatás mellett 10-12 perc alatt grillezzük meg a nyársakat!