Nyers és pirított karalábé
írta: OFYR Magyarország
A karalábé nem egy gyakori alapanyag a grillen, pedig nagyon is ott a helye.
Hozzávalók:
- 2 db karalábé
- 1 kk szójaszósz
- fél kk halszósz
- 4 db spárga
- 200 g kimcsi leve
- 120 g vaj
- 1 ek szezonális zöldfűszer
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt.
- Az egyik karalábét egészben (a szárától megfosztva) tegyük fel a grillre sülni 30 percre.
- Közben a második karalábét pucoljuk meg és vágjuk vékony csíkokra.
- Egy tálkában keverjük össze a szójaszószt és a halszószt.
- Ebben a szószban mártsuk meg a zöldség csíkokat, majd tegyük félre.
- A karalábé leveleket turmixoljuk össze a maradék szójás szósszal, majd adjuk hozzá a zöldfűszereket.
- A kimcsi lében olvasszuk fel a vajat a grillen és keverjük alaposan össze a szójás szósszal.
- A megsült karalábét vegyük le a grillről és szedjük le a leveleit.
- Szeleteljük fel és tegyük vissza egy picit, hogy szép színt kapjanak a szeletek.
- Egy kis olajjal lekenve grillezzük meg a spárgákat is, majd ízesítsük sóval, borssal.
- A tányérba tegyünk a csíkokra vágott karalábéból, tegyük rá a pirított szeleteket és a spárgát, locsoljuk meg a szójás szósszal.