Nyárson sült taco steakből
írta: Peitli Csilla
Elegáns és könnyen fogyasztható megoldás, ha tacót szeretnél a vendégeidnek adni. Ez a nyársra húzott változat ízletes és gyorsan elkészíthető!
Hozzávalók:
- 800 g sirloin steak
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db jalapeno
- 2 marék kilantró
- 2 kk őrölt kömény
- 120 ml lime leve
- 120 ml olaj
- 1 kk só
- 2 db avokádó
- 4 cső kukorica
- 2 db lila hagyma
- 4 db tortilla
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Készítsük el a pácot. Ehhez az apróra vágott fokhagymát, keverjük el a felkockázott jalapenóval, az aprított kilantróval, a köménnyel, a sóval, a lime levével és az olajjal.
- Jól keverjük össze a pácot, majd osszuk ketté. Az egyik felét tegyük félre, a másikba pedig forgassuk bele a 2-3 centiméteres kockákra vágott húst.
- Közben vágjuk falatnyi darabokra az avokádót, a kukoricát, a lila hagymát és a tortillát is aprítsuk fel kisebb háromszögekre, majd ezeket forgassuk meg a félretett pácban.
- Húzzuk nyársra az alapanyagokat, hogy húsból, avokádóból, kukoricából és hagymából és tortillából is jusson egy-egy nyársra.
- Tegyük fel a nyársakat a grillre és süssük 8 percig, két percenként forgatva rajtuk egyet.
- A nyársak mellé kínáljunk csípős szószt és tejfölt.