Nyárson sült taco steakből

írta: Peitli Csilla

Elegáns és könnyen  fogyasztható megoldás, ha tacót szeretnél a vendégeidnek adni. Ez a nyársra húzott változat ízletes és gyorsan elkészíthető!


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 800 g sirloin steak
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db jalapeno
  • 2 marék kilantró
  • 2 kk őrölt kömény
  • 120 ml lime leve
  • 120 ml olaj
  • 1 kk só
  • 2 db avokádó
  • 4 cső kukorica
  • 2 db lila hagyma
  • 4 db tortilla

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. Készítsük el a pácot. Ehhez az apróra vágott fokhagymát, keverjük el a felkockázott jalapenóval, az aprított kilantróval, a köménnyel, a sóval, a lime levével és az olajjal.
  3. Jól keverjük össze a pácot, majd osszuk ketté. Az egyik felét tegyük félre, a másikba pedig forgassuk bele a 2-3 centiméteres kockákra vágott húst.
  4. Közben vágjuk falatnyi darabokra az avokádót, a kukoricát, a lila hagymát és a tortillát is aprítsuk fel kisebb háromszögekre, majd ezeket forgassuk meg a félretett pácban.
  5. Húzzuk nyársra az alapanyagokat, hogy húsból, avokádóból, kukoricából és hagymából és tortillából is jusson egy-egy nyársra.
  6. Tegyük fel a nyársakat a grillre és süssük 8 percig, két percenként forgatva rajtuk egyet.
  7. A nyársak mellé kínáljunk csípős szószt és tejfölt.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.