Nyárson sült egész csirke
írta: Peitli Csilla
Ízletes csirke, ami 2 napos előkészületet igényel, de a sütése gyorsan megvan. Ha szereted a kihívásokat és a finom falatokat, tegyél vele egy próbát!
Hozzávalók:
- 1 db egész csirke
- 1 l víz
- 100 g só
- 70 g cajun fűszerkeverék
- 2 db citrom
- 150 g vaj
- olaj
Elkészítés:
- A grillezés előtt két nappal már kezdjünk neki az előkészületnek. Először készítsünk egy brine levet a víz és a só keverékéből.
- A brine-ban pihentessük a megtisztított csirkét egy éjszakát, majd másnap reggel itassuk le róla a felesleges nedvességet és hagyjuk megszáradni a hűtőben egy újabb éjszakát.
- A kamado grillt melegítsük elő 200°C-ra.
- Egy kevés olajjal locsoljuk meg a csirkét, majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel.
- Ezután húzzuk nyársra a csirkét és a citromokat, úgy hogy a két citrom fogja közre a csirkét.
- Süssük lassú forgással addig, amíg szépen megpirul, ekkor jöhet alá egy hőterelő, hogy ne érje közvetlen hő és szaftos maradhasson a hús.
- A vajat olvasszuk meg és keverjük össze a maradék fűszerrel.
- Amikor a csirke már majdnem kész, kenjük le párszor a a vajas keverékkel.
- Süssük a csirkét, amíg el nem éri a 75°C-ot.
- Vegyük le a grillről a húst, de a felvágás előtt várjuk még 30 percet.