Hozzávalók:
- 450 g répa
- 25 g gyömbér reszelve
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db salottahagyma
- 1 marék friss menta
- 4 ek méz
- 2 ek olaj
- 2 dl narancslé
- 2 ek szójaszósz
- 1 dl víz
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
- A közepesen meleg grillre jöhet egy serpenyő, amiben hevítsd fel az olajat.
- Ezután jöhet bele a nagyobb hasábokra vágott répa, még ízesítők nélkül. Körülbelül három perc alatt elkezd halványan barnulni a répa. Hogy egyenletesen süljön, időnként rázd meg a serpenyőt.
- Jöhet a többi hozzávaló: a bors, a reszelt gyömbér, az apróra vágott hagyma, a zúzott fokhagyma.
- Párszor átkeverve a zöldséget a hagyma puhulásáig párold az összetevőket. (5-7 perc.)
- Ekkor öntsd rá a keverékre a kissé megmelegített méz, narancslé, szójaszósz és víz elegyét.
- Fedd le a zöldséget zsírpapírral és lassú tűzön, időnként átkeverve, süsd addig, amíg a répa megpuhul és a folyadékok mázat képeznek rajta. (30-40 perc.)
- Amikor elkészült az étel, jöhet rá az apróra vágott mentalevél.
Extra tippek:
- Időmegtakarítás és íz szempontjából is az a legideálisabb, ha bébirépákkal dolgozol, akár előrecsomagolt változattal is.
- A sót csak a legvégén add hozzá kóstolás után, ha azt érzenéd, hogy szójaszósz önmagában nem volt elég, különben könnyen túlsózhatod az ételt.