Nápolyi pizza alap recept
írta: Balázs Attila
Nápolyi pizza otthon? Igen és igen! Egy bomba biztos alap tészta receptet hoztunk el Nektek, mely már számtalanszor bizonyított! Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
- 1 liter víz
- 4,4 gramm élesztő
- 45 gramm só
- 1,5 kg Pizza liszt
Elkészítés:
1. Egy liter vízbe beletesszük az élesztőt és lassan elkezdjük feloldani, a víz kétharmad részéhez hozzáadjuk az összes lisztet.
2. Tíz percig dagasztjuk, majd hozzáadjuk sót és további 8-10 percig dagasztjuk.
3. Kis olívaolajjal megkenve 20 percet pihentetjük.
4. A pihentetés után lamináljuk a tésztánkat és újabb 20 percig pihentetjük.
5. Ismét lamináljuk és a laminálás után 250 grammos gombócokat formálunk belőle, amiket egyesével rétes liszttel megszórt kelesztő tálakban vagy műanyag dobozokban 6-8 órán keresztül szobahőmérsékleten pihentetjük.
6. Feltétezzük ízlés szerint. Utána semolában vagy réteslisztben kinyújtva elkezdjük megsütni a pizzákat. Fontos, hogy mindig a tésztának az a része legyen alul, ami a kelesztő ládában is alul volt.
7. 450 C fokon készre sütjük.
Ha egy kis extra segítségre van szükséged, nézd meg a videót, ahol mindent pontosan bemutatok!
Balázs Attila Pizzareceptje - Nápolyi Pizza
Jó étvágyat kívánunk!