Nápolyi gombás pizza
írta: Alfa Forni Magyarország
Az egyik legismertebb nápolyi pizza ez a gombás változat, amit érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
- 500 g pizza tészta
- 2 db olasz kolbász
- 8 db gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint extra szűz olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Készítsük elő pizzatésztát és hagyjuk kelni.
- Melegítsük elő a kemencét 400°C-ra.
- A gombákat szeleteljük fel.
- Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat, ebbe pirítsuk le az apróra vágott foghagymát.
- Adjuk hozzá a gombát, a felkarikázott kolbászhúst és sózzuk, borsozzuk a feltéteket.
- A kinyújtott pizzára tegyük fel a gombás feltétet és süssük 90 másodpercig a tésztát a kemencében!