Mozzarellás grillezett spárga

írta: Peitli Csilla

Könnyű, tavaszias köret egy kis sajttal. Húsok mellé igazán frissítő választás.


Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg spárga
  • 1 db shalottahagyma
  • 2 ek citromlé
  • fél kk só
  • negyed kk bors
  • 5 ek olívaolaj
  • 200 g mozzarella
  • 1 ek friss petrezselyem

Elkészítés:

  1. Az előkészített spárgákat merítsük 1 percre lobogó vízbe, majd vegyük ki őket és egy tálban forgassuk meg a zöldséget 2 evőkanálnyi olajban.
  2. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  3. Amíg melegszik a grill, készítsük el a vinaigrette mártást. Ehhez Egy tálkában keverjük össze a citromlevet, az apróra vágott hagymával, petrezselyemmel, sóval és borssal.
  4. Ezután egyenként adjunk hozzá három evőkanálnyi olajat.
  5. Végül tegyük fel a spárgát a grillre és körülbelül 4 perc alatt pirítsuk meg.
  6. A grillről levéve azonnal tegyük tányérokra a spárgákat, a tetejére egy szelet mozzarella kerüljön, majd locsoljuk meg a vinaigrette mártással.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.