Mizsei János féle BBQ mangalica tarja

írta: Mizsei János

BBQ Tarja


Elkészítési idő: 300 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db mangalica tarja
  • 10 dkg pörkölt mogyoró
  • bors
  • citrombors
  • 4 dl almalé
  • 10 dkg petrezselyem
  • 10 dkg turbolya
  • 3 dkg kakukkfű
  • 1 dl IPA sör

Elkészítés:

 

A tarját megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk.

A 3dl almalevet összetumixoljuk a mustárral és a mogyoróval, homogén állagúvá, majd bekenjük a tarját vele.

A Kamadót begyújtjuk, a deflektór követ berakjuk alulról a második sínbe csévinget teszünk, bele a maradék almalé, zöldfűszerek szárastul.

A harmadik sínbe tesszük a rácsot és megvárjuk míg eléri a 160fokot, ha elérte betesszük a tarját és 140fokon tartjuk, a hús méretétől függően 4-5óra 72fokos maghőmérséklet.

A sütés közben egyszer megfordítjuk és fordítás után lefújjuk sörös almalével.

Ha elérte a maghőmérsékletet egy tálcára kitesszük, kevés ideig pihentetjük, majd tálalásig melegen tartjuk.

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.