Minimalista grillezett lazac
írta: Peitli Csilla
Ha letisztult ízekre vágysz és csak egy könnyű, de egészséges vacsorát készítenél pár hozzávalóból, ez a recept neked szól!
Hozzávalók:
- 2 szelet lazac
- 1 ek olívaolaj
- 1 db citrom
- ízlés szerint só
- ízlé fekete bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A lazacokból távolítsuk el a szálkákat, és kenjük le őket az olajjal, majd sózzuk, borsozzuk.
- A citromot vágjuk félbe.
- Tegyük fel a halakat a grillre és mehet mellé a citrom is, vágott felével lefelé.
- Amikor a citromon megjelennek a grill jelek egy fogó segítségével facsarjuk őket a lazacra.
- A halakat süssük oldalanként 3-4 percig.
- Amikor szép rózsaszínűre vált a hal, már kész is.
- Kínálhatjuk friss salátával, rizzsel vagy a hallal együtt grillezett zöldségekkel is.