Mézes-szójás sertés szelet
írta: Peitli Csilla
A méz és szójaszósz kiválóan harmonizáló párosa dobja fel az ismert sertésszeletet, ami a faszenes grillek sajátos aromájától verhetetlen lesz.
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéshús
- 60 ml méz
- 120 ml szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A mézet, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát (és ha szeretjük az erőset, akkor egy kevés chiliport) összekeverünk egy nagyobb tálban.
- A sertésszeleteket ebbe a tálba tesszük, hogy a pác ellepje, majd mehet pihenni a hűtőszekrénybe legalább 30 percet. A hosszabb pácolás csak jót tesz neki, így nem baj, ha 1-2 órát is a hűvösön érlelődik a hús.
- Sütés előtt egy 20 perccel már vegyük ki a húst, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen, és közben melegítsük elő a grillt is közepes/magas hőfokra.
- Oldalanként 8 perc alatt süssük készre a szeleteket, és tálalás előtt még egy 5 perc pihenőt adjunk neki, hogy az ízek és szaftok elrendeződhessenek.