Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- 4 ek méz
- 2 ek szójaszósz
- 2 g só
- 5 g bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk tabasco szósz
- 1 ek citromlé
Elkészítés:
- A recept nagyon egyszerű: mindent hozzávalót (a csirke kivételével) keverjünk össze.
- Nem érdemes túl sok sót belekeverni, hiszen a szójaszósz eleve sós, de egy kevés mindenképpen használható.
- A pácolási idő nem túl hosszú, 2-3 órányi már megteszi a hatását, de ha másnap sütjük még jobb a hús, hiszen a cirtomlé savasságától jobban megpuhul.
- Amikor eljön az idő, gyorsan megsütjük. Nem érdemes sokat várni vele, hamar kiszáríthatjuk az aznapi vacsinkat.
- Sütögetés közben párszor megkenhetjük még a csirkéket, ami gyönyörű barnás vöreses színt kap a karamelizálódott méztől.
Extra tippek:
- Köretnek saláta, krumpli, ki mit szeret!
- A fokhagymából ízlés szerint kerülhet bele több is.
-
Nyári grillezéskor érdemes a csontozott csirkemellet kettévágni és csonttal együtt megsütni.
A pác felviteléhez használj szilikon fejű ecsetet.