Mézes-mustáros sonkaszeletek grillen

írta: Bácsalmási Katalin

Ez a recept egy egyszerű, de annál ízletesebb módja a húsvéti sonka felhasználásának. A mézes-mustáros máz édes-sós harmóniája és az enyhén füstös aroma nagyszerű és komplex ízélményt eredményeznek.


Elkészítési idő: 40 perc perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 6-8 szelet vastagabb szelet főtt-füstölt sonka
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál almaecet vagy fehérborecet
  • 1/2 teáskanál őrölt bors
  • díszítéshez friss petrezselyem vagy snidling

Elkészítés:

Elkészítés:

  1. A máz elkészítése: Egy kis tálban keverjük össze a dijoni mustárt, a mézet, az almaecetet, a fekete borsot és az őrölt pirospaprikát (ha használjuk). Keverjük alaposan össze, hogy egy sima, egynemű mázat kapjunk.

  2. A sonka előkészítése: Helyezzük a sonkaszeleteket egy tányérra. Kenjük be mindkét oldalukat a mézes-mustáros mázzal egy ecset segítségével. Ne spóroljunk a mázzal, hogy mindenhol befedje a sonkát.

  3. A grill előkészítése: Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra. Ha faszenes grillt használunk, várjuk meg, amíg a parázs egyenletesen izzik és már nem lángol. A rácsot enyhén olajozhatjuk, hogy a sonka ne ragadjon le.

  4. A sonka grillezése: Helyezzük a bemázolt sonkaszeleteket a forró grillrácsra. Grillezzük mindkét oldalukat 2-3 percig, vagy amíg a máz enyhén karamellizálódik és a sonka átmelegszik, de ne szárítsuk ki. Figyeljünk oda, mert a méz miatt a máz könnyen megéghet!

  5. Tálalás: Vegyük le a grillezett sonkaszeleteket a grillről, és helyezzük egy tálra. Szórhatjuk meg friss, apróra vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel a díszítéshez.

Tippek:

  • Válasszunk jó minőségű sonkát: A vastagabb, húsosabb szeletek jobban bírják a grillezést és szaftosabbak maradnak.
  • Ne hagyjuk a sonkát túl sokáig a grillen: Csak annyi időre tegyük fel, hogy átmelegedjen és a máz karamellizálódjon. A túlsütés kiszáríthatja a sonkát.
  • Variációk: A mázhoz adhatunk egy kevés zúzott fokhagymát vagy egy csipetnyi chilipelyhet a pikánsabb ízért.
  • Köret: Tálalhatjuk friss salátával, grillezett zöldségekkel, vagy akár egy könnyű burgonyasalátával.

Ez a mézes-mustáros sonkaszelet egy egyszerű, de annál különlegesebb fogás, amely garantáltan feldobja a húsvéti grillpartit! Jó étvágyat!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.