Mézes mustáros csirke Kamado Joe grillen

írta: Billege Andras

A mézes mustáros csirkét szinte mindenki ismeri és van saját, jól bevált receptje is. Az enyém gyors és nagyon egyszerű, mégis ízletes és szendvicsben nagyon laktató


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 12 db csirkecomb filé
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A mézes mustáros csirkét én leginkább szendvicsként szeretem fogyasztani, így a sütést a buci elkészítésével kezdtem. Ennek a receptjét itt találjátok

https://www.grillreceptek.hu/grillreceptek/hamburger-zsemle-kamado-joe-grillen

Amíg a Kamado Joe grillt felfűtöm 250 fokra direkt grillezéshez, a fokhyagymát apróra vágom és alaposan elkeverem a mézzel és a dijoni mustárral. A comb filéket ebben pácolom kb 30 percig. Ha letelt a pácolási idő, a csirkék mindkét oldalát kétszer sütöm 5 majd 3 percig úgy, hogy közben fordítok mindíg rajtuk egyet.

Amikor elkészült, néhány percig pihentetem és összeállítom a szendvicset.

Jelen esetben majonészt használtam hozzá, a zöldségek pedig tölgylevél saláta bébi spenót és paradicsom volt.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.