Mézes grillezett hagyma nyárson
írta: Peitli Csilla
A sült hagyma édességét hangsúlyozza ez a recept, ami ideális köret húsok mellé, de hamburgerekbe is tehető.
Hozzávalók:
- 2 db édes hagyma
- 60 ml olívaolaj
- 2 ek vaj
- 60 ml mustár
- 60 ml méz
- 1 kk worchestershire szósz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Egy kisebb tálkában keverjük össze az olajat az előmelegített vajjal.
- Egy másik edényben pedig keverjük ki a mustárt a mézzel és a Worchestshire szósszal.
- A hagymákat pucoljuk meg és vágjuk őket vastag karikákra.
- Húzzuk a hagymakarikákat nyársra, hogy ne essenek szét a karikák, majd kenjük le őket az olajos keverékkel mindkét oldalukon.
- Mehetnek is fel a nyársak a grillre és süssük őket 10 percig, hogy szépen megkaramellizálódjanak. Félidőben fordítsuk meg a nyársakat.
- Ekkor kenjük le őket a mézes-mustáros szósszal és süssük újabb 2 percig oldalanként.
- Tálaláskor még lekenhetjük egyszer a maradék szósszal, hogy még intenzívebbek legyenek az ízek.