Mézes grillezett hagyma
írta: Peitli Csilla
Köretnek vagy hamburger feltétnek is felejthetetlen ez a hagyma, amit percek alatt kisüthetünk a grillen.
Hozzávalók:
- 2 db fehér hagyma
- 60 ml olívaolaj
- 2 ek vaj
- 60 ml mustár
- 60 ml méz
- 1 ek worchestershire szósz
- 1 ek csombor
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Az olajat és a felolvasztott vajat keverjük össze, majd adjuk hozzá a mustárt, a mézet és az apróra vágott friss csombort (ezt akár el is hagyhatjuk).
- A két nagyobb hagymát pucoljuk meg és vágjuk fel fél centiméteres karikákra.
- Hogy együtt maradjanak a gyűrűk, felhúzhatjuk őket nyársra, majd kenjük le a hagymát a korábban összeállított páccal.
- Tegyük fel a hagymákat a grillre és süssük őket körülbelül 10 percig, időnként forgatva és újra lekenve őket a páccal.
- Amikor szépen megkaramellizálódott a hagyma vegyük le a grillről, kenjük le még egyszer és akár azonnal fel is használhatjuk.