Mézes fokhagymás sertésszelet
írta: Peitli Csilla
A pácolás miatt érdemes előző este elkészíteni az alapokat, de a sütés már gyorsan megvan, ennél a pár hozzávalós receptnél.
Hozzávalók:
- 4 db sertésszelet
- 60 ml citromlé
- 60 ml méz
- 2 ek szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A sütés előtti este készítsük el a pácot. Ehhez egy edényben keverjük össze a felolvasztott mézet, a citromlét, a szójaszószt és az apróra vágott fokhagymát.
- Ebben a pácban forgassuk meg a sertés szeleteket és lefedve tegyük őket hűtőbe.
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra és amikor begyújtjuk a grillt, egyúttal vegyük is ki a húst a hűtőből, hogy legyen ideje egy kicsit felmelegedni.
- Amikor a grill készen áll a sütésre, a húsokat vegyük ki a pácból, csöpögtessük le és tegyük fel a rácsokra.
- Oldalanként 6-8 perc alatt süssük készre a szeleteket, majd a grillről levéve a húsokat még 5 percig pihentessük tálalás előtt.