Mézes édesburgonya grillezve
írta: Peitli Csilla
Az édesburgonya természetes édességét fokozhatod mézzel, és a végeredmény egy izgalmas édesség lesz, ami előételként és köretként is fogyasztható.
Hozzávalók:
- 4 db édesburgonya
- 60 ml olívaolaj
- 60 ml méz
- 1 kk fahéj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A krumplit pucoljuk meg és vágjuk fel falatnyi darabokra.
- Az olajat, a mézet keverjük össze egy kisebb tálkába és öntsük a krumplira.
- Jól dolgozzuk össze, hogy mindenhol bevonja a méz a krumplikat, majd sózzuk az egészet és szórjuk meg a fahéjjal is.
- Az előmelegített grillre tegyük fel a krumplikat egy zöldségkosárban vagy használjunk grill lapot, és süssük 25-30 percig zárt tető alatt.
- Mozgassuk gyakran és figyeljük, hogy ne égjen meg a méz. Ha túl gyorsan sülne a külseje, inkább vegyük lejjebb a grill hőfokát.
- Amikor elkészült, önmagában is kiváló csemege.