Mézes édesburgonya grillezve
írta: Peitli Csilla
Az édesburgonya egy különleges és rendkívül jól grillezhető köret alapanyag, ami ezúttal egy kevés édesítéssel készül, hogy még emlékezetesebb legyen.
Hozzávalók:
- 4 db édesburgonya
- 4 ek olívaolaj
- 60 ml méz
- 60 ml ecet
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grill közepes/magas hőfokra.
- Az édesburgonyákat pucoljuk meg és két evőkanál olajjal kenjük le, majd csomagoljuk be alufóliába. Egy csomagba tegyünk kettő darabot.
- Tegyük fel a grillre és 5 percenként fordítsunk egyet rajta. Puhulásig süssük, ez a mérettől függően 30-45 perc is lehet.
- Ezután vegyük le és csomagoljuk ki óvatosan, hogy kihűlhessen egy kicsit.
- Közben forraljuk fel egy kisebb edényben a mézet, az ecetet és egy csipet sót. Addig forraljuk (3-4 perc), amíg elkezd kicsit sűrűsödni.
- Ezután a krumplikat vágjuk fel a kívánt formára.
- 1 evőkanál olajjal kenjük le a krumplik felületét, sózzuk és tegyük vissza pirulni a grillre.
- Körülbelül 5 perc alatt pirítsuk meg a széleit, majd szedjük ki és azonnal kenjük le a mézes mázzal.
- Tálaláskor locsoljuk le a maradék olajjal, egy kevés mázzal és még sózzuk, borsozzuk!