Hozzávalók:
- 2 db édesburgonya
- 60 ml méz
- 50 g vaj
- 10 g curry por
- 3 g só
Elkészítés:
A meghámozott édesburgonyát vágd egyenletes vastagságú karikákra.
A mézet és a vajat mérd ki egy edénybe, majd melegítsd fel őket annyira, hogy folyékony állagot kapj.
Ebbe keverd bele a curry port.
A mázba forgasd bele a burgonyakarikákat úgy, hogy minden oldalt bevonjon az édes-vajas keverék.
A grillt közben melegítsd fel 210 °C-ra, majd amikor már kellően meleg, tedd a rácsra a krumpli szeleteket.
Lezárt fedő alatt süsd őket 25 percig, félidőben egyszer fordítsd meg a szeleteket.
Végül köretként vagy előételként tálald.
Extra tippek:
Könnyebb dogod lesz, ha a krumplikat a mázba forgatás után nyársra húzod, és így egyben helyezed fel őket a rácsra.
Ha nem szereted a curryt, akkor el is hagyhatod a keverékből. Ha pedig szereted az édes-erős kombinációkat, akkor cayenne borssal dobd fel az ízhatást. Ehhez a mennyiséghez 10 g bőven elég.