Mézes csirkenyársak grillezett kukoricával
írta: Peitli Csilla
Könnyű, nyárias vacsora, friss kukorica salátával.
Hozzávalók:
- 120 ml ketchup
- 2 ek méz
- 1 ek Worcestershire szósz
- 700 g csirkemell
- 10 g só
- 10 g bors
- 6 db kukorica
- 1 ek vaj
- 2 db újhagyma
Elkészítés:
- Melegítsük fel a grillt közepes hőfokra.
- Egy kisebb edényben keverjük össze a ketchupöt, a mézet és a Worcestershire szószt.
- A csirkét vágjuk hosszanti csíkokra, majd húzzuk fel őket a nyársra.
- Ezután sózzuk és borsozzuk a csirkenyársakat.
- A grillt enyhén olajozzuk le egy ecsettel, majd tegyük fel a nyársakat a rácsra, és 6-10 perc alatt süssük őket puhára.
- Az utolsó két percben kenjük le a csirkecsíkokat az előre elkészített mártással, és hagyjuk, hogy rápiruljon a szósz a húsra.
- Amíg a hús sül, grillezzük meg a kukoricát a grillen folyamatosan forgatva.
- A szemeket vágjuk le a kukoricáról, tegyük egy közepes edénybe, majd adjunk hozzá egy kis vajat, sót és újhagymát és keverjük őket össze.
- A húsnyársakat a grillezett kukoricasalátával tálaljuk.
Extra tippek:
- Ha fa nyársakat használunk, akkor a sütés előtt fél órávál áztassuk be őket langyos vízbe, hogy megszívják magukat és ne gyulladjanak fel a tűzön.