Mézes-citromos csirkeszárny
írta: Kamado Joe Magyarország
Két fűszerkeverékből készíthetsz egy komplex ízű, zamatos előételt.
Hozzávalók:
- 12 db csirkeszárny
- 1 ek mézes bbq fűszerkeverék
- 2 ek citromos, borsos fűszerkeverék
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 150°C-ra, majd mozgassuk a faszenet a grill hátuljába.
- A félhold alakú kiegészítővel készítsünk két zónás grillezésre alkalmas területet.
- A fűszerkeverékeket keverjük össze és alaposan fűszerezzük meg velük a szárnyakat.
- Tegyük fel őket a rácsra lefelé fordítva, közvetlenül a hőforrás fölé és süssük 15 percig.
- Figyeljük, hogy egyenletesen piruljanak a szárnyak és ne égjenek meg. 15 perc után mozgassuk meg őket és aminek még pirulnia kell, azt tegyük melegebb helyre. Süssük zárt tető alatt további 15 percig a szárnyakat.
- Amikor már szépen megpirultak, tegyük át őket a hűvösebb részre és süssük készre 10 perc alatt a fűszeres szárnyakat.