Mexicói pác húsokhoz

írta: Peitli Csilla

Szeretne egy mexikói pácot, amit a mindent uraló csípősség jellemez. Akkor próbálja ki ezt a zöldfűszeres változatot.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 6 gerezd fokhagyma
  • 20 g kömény
  • 15 g oregánó
  • 1 csokor koriander
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 80 ml alma cider ecet
  • 80 ml ecet
  • 80 ml olívaolaj
  • 1 db lime leve

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat keverjük össze, majd adjuk a páchoz az aprított koriander zöldet.
  2. Végül ízlésünk szerint sózzuk és borsozzuk a pácot, majd tegyük félre legalább egy napra a hűtőbe.
  3. Ez idő alatt kellően összeérnek az ízek, és utána kenhetjük is a húsra.

Extra tippek:

  • A pácolási idő nagyban függ a hús típusától. A marhának, báránynak kell a legtöbb idő, az ő pácolásuk akár 5 órán át is tarthat. A csirkének, pulykának ennél lényegesen kevesebb is elég, pláne, ha húscsíkokról van szó. Ebben az esetben a 3 óra az ideális.
  • Alma cider ecet helyett használhatjuk a száraz fehérbor és (sima) ecet fele-fele arányú keverékét.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.