Mexicói pác húsokhoz
írta: Peitli Csilla
Szeretne egy mexikói pácot, amit a mindent uraló csípősség jellemez. Akkor próbálja ki ezt a zöldfűszeres változatot.
Hozzávalók:
- 6 gerezd fokhagyma
- 20 g kömény
- 15 g oregánó
- 1 csokor koriander
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 80 ml alma cider ecet
- 80 ml ecet
- 80 ml olívaolaj
- 1 db lime leve
Elkészítés:
- A hozzávalókat keverjük össze, majd adjuk a páchoz az aprított koriander zöldet.
- Végül ízlésünk szerint sózzuk és borsozzuk a pácot, majd tegyük félre legalább egy napra a hűtőbe.
- Ez idő alatt kellően összeérnek az ízek, és utána kenhetjük is a húsra.
Extra tippek:
- A pácolási idő nagyban függ a hús típusától. A marhának, báránynak kell a legtöbb idő, az ő pácolásuk akár 5 órán át is tarthat. A csirkének, pulykának ennél lényegesen kevesebb is elég, pláne, ha húscsíkokról van szó. Ebben az esetben a 3 óra az ideális.
- Alma cider ecet helyett használhatjuk a száraz fehérbor és (sima) ecet fele-fele arányú keverékét.