Mentás bárányborda grillezve

írta: Kamado Joe Magyarország

Egyszerű, ugyanakkor lenyűgöző bárány recept, ami tökéletes az ünnepi asztalra!


Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db bárányborda egyben
  • 3 ger fokhagyma
  • 1 ek dijoni mustár
  • 2 kk blackening fűszer
  • fél csokor friss menta
  • 45 g panko morzsa
  • 4 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a kamado grillt 200 fokra, és készítünk be két grill rácsot. Egyet a tűz fölé, majd jöhet egy fél deflektor és e fölé egy második rács.
  2. A bárányról vágjuk le a felesleges zsírt és szabadítsuk meg az ezüstös hártyától.
  3. Enyhén olajozzuk és fűszerezzük a húst a blackening keverékkel, amelyet akár házilag is elkészíthetünk füstölt pirospaprika, cayenne bors, hagymapor, fokhagymapor, kakukkfű, oregánó, bazsalikom és só, bors keverékéből!
  4. A maradék olajat keverjük el az aprított mentával, fokhagymával és pankó morzsával.
  5. Ezután tegyük fel a húst az alsó részre, hogy lepirítsuk 1-2 perc alatt.
  6. Amikor minden oldalán megpirítottuk a bárányt, vegyük le a grillről.
  7. Kenjük le a mustárral és a mentás keverékből képezzünk egy kérget a húson!
  8. Óvatosan tegyük át az indirekt részre a húst, és zárt tető alatt süssük körülbelül 15 percig. Amikor a belső hőfok eléri a 62-63 fokot, vehetjük is le.
  9. Pihentessük 10 percig a húst mielőtt felvágnánk négy részre. (két csontos rész jusson egy embernek).

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.