Hozzávalók:
- 40 dkg Darált marhahús
- 10-12 db medvehagyma
- 2 g fehérbors
- 2 g majoranna
- 5 g só
- 3 ek mustár
- 2 tk méz
- 3 levél Jégsaláta
- 3 levél zöldsaláta
- 3 db Hamburger zsemle
- 3 ek ketchup
- 1 ek Tokaji borecet
- fél fej lilahagyma
- 1 ek olívaolaj
- 3 db tojás sárgája
Elkészítés:
- A darált húst fűszerezzük a borssal, sóval, majorannával. Hozzáadjuk a tojássárgáját, az apróra vágott medvehagymát. Megkenjük olajjal és mindkét oldalát meggrillezzük.
- A mustárhoz hozzáadunk egy teáskanál mézet, jól összekeverjük. A lilahagymát felvágjuk és lelocsoljuk a tokaji borecettel (ekkor a torkunkat is megöntözhetjük Tokajival, de nem az ecettel) és egy teáskanál mézzel.
- A jégsalátát darabokra tépjük, hozzáadjuk a felszeletelt póréhagymát és jól összeforgatjuk.
- A hamburger zsemlét felmelegítjük sütőben, vagy mikróban. Rárakjuk a salátalevelet, a húst, majd megkenjük a mézes mustárral. Erre rakjuk a lilahagymát majd a jégsalátát, és a végén ízlés szerint meglocsoljuk ketchuppal.
Extra tippek:
- A hamburgernek jót tesz a csípős íz, ezért érdemes csípős ketchupöt használni az összeállításnál.