Medvehagymás hamburger tokaji mézes mártással

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 40 dkg Darált marhahús
  • 10-12 db medvehagyma
  • 2 g fehérbors
  • 2 g majoranna
  • 5 g só
  • 3 ek mustár
  • 2 tk méz
  • 3 levél Jégsaláta
  • 3 levél zöldsaláta
  • 3 db Hamburger zsemle
  • 3 ek ketchup
  • 1 ek Tokaji borecet
  • fél fej lilahagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 db tojás sárgája

Elkészítés:

  1. A darált húst fűszerezzük a borssal, sóval, majorannával. Hozzáadjuk a tojássárgáját, az apróra vágott medvehagymát. Megkenjük olajjal és mindkét oldalát meggrillezzük.
  2. A mustárhoz hozzáadunk egy teáskanál mézet, jól összekeverjük. A lilahagymát felvágjuk és lelocsoljuk a tokaji borecettel (ekkor a torkunkat is megöntözhetjük Tokajival, de nem az ecettel)  és egy teáskanál mézzel.
  3. A jégsalátát darabokra tépjük, hozzáadjuk a felszeletelt póréhagymát és jól összeforgatjuk.
  4. A hamburger zsemlét felmelegítjük sütőben, vagy mikróban. Rárakjuk a salátalevelet, a húst, majd megkenjük a mézes mustárral. Erre rakjuk a lilahagymát majd a jégsalátát, és a végén ízlés szerint meglocsoljuk ketchuppal.

Extra tippek:

  • A hamburgernek jót tesz a csípős íz, ezért érdemes csípős ketchupöt használni az összeállításnál.

  A húspogácsák sütését megkönnyíti a burgerkosár használata.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.