Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb filé
- 120 g joghurt
- 3 ek masala curry paszta
- 3 ek koriander levél
- 3 db paradicsom
- 1 db uborka
- 1 db fehér hagyma
- 1 db citrom leve
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
- A combfiléket pácold be a joghurt-curry paszta és koriander levelkből készített, és megsózott pácba. A csirkéket jól borítsd be a szósszal, hogy minden hova jusson belőle.
- A grillt melegítsd elő közepes-magas hőfokra, majd süsd meg a combokat a forró rácson vagy bordázott tepsin 6-10 perc alatt. Időnként fordítsd meg a húst, hogy mindenhol egyenletesen sülhesen.
- Vedd le a csirkét a forró grillről, és tedd félre pihenni pár percre, amíg összedobod az egyszerű köretet.
- Ehhez a paradicsomokat, az uborkát és a hagymát is vágd vékony szeletekre, majd tálaláskor szórd meg egy kis koriander levéllel és locsold meg a citromlével és az olívaolajjal a salátát. Tedd mellé a csirkét, és jöhet a finom lakoma.
Extra tippek:
- Ha szereted az erősebb ízeket, akkor a salátát szórd meg borssal, és a húspácba is tehetsz chili pelyhet.
- A recept hagyományosan csirkéből készül, de a comb mellett kísérletezhetsz mellel, vagy pulyacombbal is. A húst ilyenkor vágd nagyobbacska (fél tenyérnyi) darabokra.
- Saláta helyett jázmin rizzsel vagy naan lepénnyel is tálalhatod.
A hús grillezéséhez használj rácsos sütőlapot, így gyönyörű grilljeleket süthetsz a rá.