Hozzávalók:
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk friss gyömbér
- 0,5 l csirke alaplé
- 2 db répa
- 1 ek fekete bors
- 1 ek koriander
- 1 ek kömény
- 1 ek chili pehely
- fél ek só
- 1 db cukkini
- 400 g aszalt bogyós gyümölcsök
- 375 g kuszkusz
- fél marék friss petrezselyem
Elkészítés:
- Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra.
- Az olajat hevítsd fel egy magasabb falú edényben, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért.
- Pirítsd két percig őket, amíg meg nem puhulnak.
- Ekkor add hozzá a csirke alaplét, a kockázott répát, a borsot, a koriandert, a köményt, a chili pelyhet és a sót. Fedő alatt forrald fel, majd vedd lejjebb a hőt, és 5-7 percig főzd gyöngyözve az alaplét.
- Ekkor tedd bele az edénybe a felkockázott cukkinit is, és főzd további 2-3 percig, majd keverd bele az aszalt gyümölcsöket.
- Ezután egy nagy edényben keverd össze a kuszkuszt és a zöldséges csirkelevet, majd fedő alatt pihentesd 5 percig.
- Ha letelt az idő, kóstold meg, és szükség esetén fűszerezd még a kuszkuszt, majd fris petrezselyemmel megszórva tálald.
Extra tippek:
- Ha a csirke alaplé helyett zöldséglevet használsz, teljesen vegetáriánus fogást készíthetsz.
- A bogyós gyümölcsök közül általában a ribizli és az áfonyafélék kerülnek a kondérba.