Marinált marha hasaalja

írta: SpaTrend


Elkészítési idő: pihentetés + 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 700 g marha hasaalja
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 cm gyömbér
  • 55 g cukor
  • 60 ml szójaszósz
  • 15 ml szezámolaj
  • 15 ml lime leve
  • 5 ml chili szósz
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors - őrölt

Elkészítés:

  1. Mosd meg a húst és itasd is fel róla a vizet lehetőleg teljesen.
  2. Irdald be a húst először egyik irányba, majd arra merőlegesen is, hogy a szósz minél jobban átjárhassa a hasaalját
  3. Készítsd el a pácoláshoz való szószt. Ehhez keverd össze a hozzávalókat, majd addig melegítsd a szószt, míg a cukor el nem olvad.
  4. Ekkor fedd be a szósszal a húst mindenhol és hagyd pihenni egy zárható edényben 6 órát. Kétszer, háromszor rázd össze a húst a szósszal, hogy biztos mindenhova jusson a fűszeres pácból.
  5. Melegítsd elő a grill és olajozd be a rácsokat.
  6. A már forró rácsra helyezd fel a hasaalját egészben és tartsd a grillt közepes hőfokon.
  7. 5-7 perc sütési időt számolj oldalanként, ha közepesen átsült húst szeretnél.
  8. Felvágás előtt azonban hagyd még pihenni 3-5 percet.
  9. Sütés közben ne feledkezz meg a pácról sem. Ezt egy kisebb edényben forrald fel és 2-3 perc alatt főzd készre, majd öntözd meg vele bőségesen a felszeletelt steakeket.

Extra tippek:

  • Még finomabb a recept, ha a pácolást egy nappal a sütés előtt elvégzed és hagyod állni a húst 24 órát.
  • Chiliből használhatsz dupla mennyiséget is, ha a társaság szereti a csípőset.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.