Hozzávalók:
- 700 g marha hasaalja
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér
- 55 g cukor
- 60 ml szójaszósz
- 15 ml szezámolaj
- 15 ml lime leve
- 5 ml chili szósz
- 1 csipet só
- 1 csipet bors - őrölt
Elkészítés:
- Mosd meg a húst és itasd is fel róla a vizet lehetőleg teljesen.
- Irdald be a húst először egyik irányba, majd arra merőlegesen is, hogy a szósz minél jobban átjárhassa a hasaalját
- Készítsd el a pácoláshoz való szószt. Ehhez keverd össze a hozzávalókat, majd addig melegítsd a szószt, míg a cukor el nem olvad.
- Ekkor fedd be a szósszal a húst mindenhol és hagyd pihenni egy zárható edényben 6 órát. Kétszer, háromszor rázd össze a húst a szósszal, hogy biztos mindenhova jusson a fűszeres pácból.
- Melegítsd elő a grill és olajozd be a rácsokat.
- A már forró rácsra helyezd fel a hasaalját egészben és tartsd a grillt közepes hőfokon.
- 5-7 perc sütési időt számolj oldalanként, ha közepesen átsült húst szeretnél.
- Felvágás előtt azonban hagyd még pihenni 3-5 percet.
- Sütés közben ne feledkezz meg a pácról sem. Ezt egy kisebb edényben forrald fel és 2-3 perc alatt főzd készre, majd öntözd meg vele bőségesen a felszeletelt steakeket.
Extra tippek:
- Még finomabb a recept, ha a pácolást egy nappal a sütés előtt elvégzed és hagyod állni a húst 24 órát.
- Chiliből használhatsz dupla mennyiséget is, ha a társaság szereti a csípőset.