Marhahúsleves cserépedényben

írta: Simicz Heni

A maradékmentés nagyon népszerű gasztro téma. Ezúttal a steak sütés utáni maradék hús és csontok kiváló újra felhasználására mutatunk egy egyszerű, de nagyszerű receptet. Egy pompás marhahúsleves készítésének fortélyát mutatjuk meg kamado grill segítségével.


Elkészítési idő: 360 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db T-bone steak csont
  • 2 db Sárgarépa
  • 2 db szárzeller
  • 2 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint szemes bors
  • 1,5 liter hideg víz

Elkészítés:

Marhahúsleves cserépedényben 4 főre:

1. Felmelegítjük a kamadot 130 C rácshőig. Cserépedényt használunk ehhez a recepthez.

2. A cserépedénybe beletesszük a csontot, a megpucolt és feldarabolt sárgarépát, szár zellert, fehérrépát, vöröshagymát, fokhagymát, sót, szemes borsot, babérlevelet.

Másfél liter hideg vízzel felöntjük. Egy jó családi steak sütés után nem érdemes megválni a marhacsontoktól, hiszen ilyen pompás leves készíthető belőle. Bármilyen egyéb marhacsont megfelel, de mindenképp mielőtt a levesbe tesszük vagy alaposan grillezzük meg vagy forrázzuk le, így nem habzik majd a leves.

3. A 130 C fokos kamadoba tegyük be a deflektort és arra kerüljön a cserépedény. Hagyjuk ezen a hőfokon 5-6 órát szépen gyöngyözve főni. Levesbetétként használhatunk a megmaradt steak-ből vékonyra szelve valamint egy jó daragaluska is dukál bele.

Daragaluska hozzávalók:

- 120 g gríz

- 60 g vaj

- 1 tojás

- Só

- Szerecsendió

- Petrezselyem, lehetőség szerint friss.

1. A szobahőmérsékletű vajat a tojással keverjük habosra, ízesítsük a fűszerekkel, majd keverjük hozzá a grízt.

2. 15-20 percig állni hagyjuk majd hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet.

3. Két kanál segítségével formázzuk ki a galuskákat és tegyük tálcára. Hagyjuk állni 5 percet, majd forrásba lévő sós vízbe tesszük és gyöngyözve főzzük 10-12 percig.

4. Óvatosan kiszedjük és mehetnek a forró levesbe.

Jó étvágyat kívánunk!

 

 

 

 

 

 

 

 



Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.