Valentin-napi steak szójás páccal

írta: Peitli Csilla

Könnyű, finom és látványos fogás, amivel bárkit lenyűgözhetsz.


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 600 g flank steak
  • fél db fehér hagyma
  • 2 gerezd fokahgyma
  • 60 ml olívaolaj
  • 60 ml balzsamecet
  • 60 ml szójaszósz
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 ek roz
  • 1 kk só
  • fél kk bors

Elkészítés:

  1. A hagymát és fokhagymát vágjuk apróra, majd keverjük össze a szójaszósszal, az olajjal, a balzsamecettel, a mustárral, a rozmaringgal és a sóval, borssal.
  2. Az így elkészített pácba tegyük bele a húst, majd pihentessük, amíg felfűt a grill. (Ezt a lépést akár előző nap is elkészíthetjük, egy éjszakát is pihenhet a hűtőben.)
  3. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  4. Amikor már elég meleg a grill, vegyük ki a húst a pácból. Csöpögtessük le és tegyük fel a grillre sülni.
  5. Oldalanként 8-10 percig süssük.
  6. Amikor elérte a kívánt állagot, vegyük le a grillről pihentetni 5 percre.
  7. Ezután már vághatjuk is a húst vastagabb szeletekre saláta mellé, esetleg tacóhoz vagy tortillához vékonyabb szeletekre.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.