Valentin-napi steak szójás páccal
írta: Peitli Csilla
Könnyű, finom és látványos fogás, amivel bárkit lenyűgözhetsz.
Hozzávalók:
- 600 g flank steak
- fél db fehér hagyma
- 2 gerezd fokahgyma
- 60 ml olívaolaj
- 60 ml balzsamecet
- 60 ml szójaszósz
- 1 ek dijoni mustár
- 1 ek roz
- 1 kk só
- fél kk bors
Elkészítés:
- A hagymát és fokhagymát vágjuk apróra, majd keverjük össze a szójaszósszal, az olajjal, a balzsamecettel, a mustárral, a rozmaringgal és a sóval, borssal.
- Az így elkészített pácba tegyük bele a húst, majd pihentessük, amíg felfűt a grill. (Ezt a lépést akár előző nap is elkészíthetjük, egy éjszakát is pihenhet a hűtőben.)
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- Amikor már elég meleg a grill, vegyük ki a húst a pácból. Csöpögtessük le és tegyük fel a grillre sülni.
- Oldalanként 8-10 percig süssük.
- Amikor elérte a kívánt állagot, vegyük le a grillről pihentetni 5 percre.
- Ezután már vághatjuk is a húst vastagabb szeletekre saláta mellé, esetleg tacóhoz vagy tortillához vékonyabb szeletekre.