Tepsis marhahús zöldségekkel

írta: Peitli Csilla

Nagy adag, tartalmas marhasült, finom zöldségekkel.


Elkészítési idő: 200 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1,5 kg marhahús
  • 4 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 db hagyma
  • 2 ek olaj
  • 5 dl marhahús alaplé
  • 2,5 dl száraz vörösbor
  • 2 kk kakukkfű
  • 1 db babérlevél
  • 3 ek liszt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 150 fokra.
  2. Az olajat hevítsük fel egy öntöttvas serpenyőben és pirítsuk le benne a húst minden oldalán.
  3. Ezután vegyük ki a húst, és öntsük bele az edénybe a bort és az alaplét.
  4. Forraljuk fel a folyadékokat, majd tegyük vissza bele a húst.
  5. Tegyük mellé a tisztított és nagyobb falatokra vágott zöldségeket, adjuk hozzá a kakukkfüvet, a sót, a borsot és a babérlevelet, majd letakarva süssük 2,5 óráig.
  6. Amikor a hús már teljesen megpuhult és könnyen szétválik, vegyük ki a húst és a zöldségeket a serpenyőből és tartsuk őket melegen a tálalásig.
  7. A lisztet keverjük ki 60 ml hideg vízzel, majd öntsük bele a visszamaradt, enyhén gyöngyöző folyadékba a grillen.
  8. Keverjük gyorsan és sűrítsük be mártásnak, majd igény szerint sózzuk, borsozzuk.
  9. Jöhet is a tálalás a hússal, zöldségekkel és az elkészített mártással. Köretnek ideális a krumpli.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.