Szezámmagos, gyömbéres marha

írta: Peitli Csilla

Az egyik legegyszerűbb módja, hogy elhozzuk Ázsiai ízeit a grillvacsorára. Fűszeres, ízekben gazdag fogás marhából.


Elkészítési idő: pihentetés + 45 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 700 g marhahús
  • 1 db mangó
  • 1 ek gyömbér
  • 3 db narancs
  • 1 kk chili pehely
  • 1 db lilahagyma
  • 80 ml szezámos-gyömbéres pác

Elkészítés:

  1. Egy kisebb edénybe keverjük össze a bolti szezámos-gyömbéres szószt, az aprított gyömbért, egy narancs héját és levét és a chili pelyhet.
  2. A szeletekre vágott marhahúst áztassuk be a pácba, amihez adjuk hozzá a másik két narancs szeleteit és a feldarabolt hagymát, mangót. Így hűtsük legalább 1 órát.
  3. A közepes hőfokra előmelegített grillen a marhát süssük 20-25 percig, időnként forgatva és újra lekenve a páccal.
  4. Amikor már csak 10 perc van hátra a grillezésből, vegyük ki a pácból a narancs és mangó darabokat, és azokat id t együk fel a grillre pirulni.
  5. Ha minden megpuhul és kellően megpirul, vegyük le őket a grillről és szedjük ki egy tálba. Ezt takarjuk le alufóliával és pihentessük újabb 5-10 percig.
  6. Rizzsel tálaljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.