Steak margarita koktéllal ízesítve
írta: Peitli Csilla
Az alkoholos koktélok nem csak a pohárban mutatnak jól, sokszor a tányéron is különlegeset alkotnak!
Hozzávalók:
- 700 g skirt steak
- 1 db shallot hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db jalapeno paprika
- 1 marék koriander zöldje
- 180 ml tequila
- 120 ml limelé
- 120 ml Cointreau
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Egy nagyobb mixerben keverjük össze a tequilát, a limelét és a Cointreau-t.
- Tegyünk félre 120 ml-t, a többihez pedig adjunk jeget és kínáljuk a Margarita koktélt a grillezés alatt vagy a vacsorához!
- A félretett Margaritát tegyük egy aprítóba és dobjuk mellé a hagymát, a fokhagymákat, a jalapeno paprikát és a koriander zöldjét is, majd pürésítsük össze.
- A húst öntsük le ezzel a páccal és pihentessük, amíg felmelegszik a grill.
- A grillt melegítsük közepes/magas hőfokra.
- Amikor elérte a grill a kellő hőfokot, akkor a húst vegyük ki a pácból, csöpögtessük le és süssük oldalanként 3-4 percig.
- Felvágás előtt pihentessük, majd nagyobb szeletekre vágva vagy esetleg tacóba töltve, friss zöldségekkel kínáljuk.