Sajttal töltött hamburger
írta: Peitli Csilla
Ebben a hamburgerben a sajt nem felülre, hanem belülre kerül, ami garantáltan folyós lesz.
Hozzávalók:
- 500 g darált marhahús
- 60 g cheddar sajt
- 5 g vaj
- fél kk liszt
- 1 ek tej
- ízlés szerint só
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A darált húst dolgozzuk össze a sóval és osszuk négy felé.
- A sajtot reszeljük le és melegítsük össze a tejjel, vajjal és liszttel, amíg minden el nem olvad.
- A húspogácsákból készítsünk egy golyót, aminek a közepébe a hüvelykujjunkkal csináljunk egy üreget.
- A sajt negyedét öntsük ebbe a mélyedésbe, majd óvatosan zárjuk vissza a golyót.
- A golyókat egy picit lapítsuk ki, de vigyázzunk nehogy kifolyjon a sajt!
- Ezután mehetnek is fel a hamburgerek a grillre és 15 perc alatt süssük őket készre. Félidőben fordítsuk meg őket.