Rozmaringos marinált steak

írta: Peitli Csilla

Ez a marinált steak nem gyors, de cserébe nagyon ízletes.


Elkészítési idő: pihentetés + 10 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg steak
  • 1 dl szójaszósz
  • 2 ek balzsamecet
  • 2 ek ketchup
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olaj
  • 1 kk friss rozmaring
  • 1 kk friss kakukkfű
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 kk bors

Elkészítés:

  1. A steaken, a pirospaprikán és a borson kívül mindent tegyük egy aprítóba és dolgozzuk őket össze.
  2. Ezt a pácot öntsük rá a húsra és zárt tető alatt pihentessük 2 órát. (Nem kell hűtőbe tenni!)
  3. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  4. Amikor lejárt a pihenési idő, vegyük ki a húst a pácból. Itassuk le róla a felesleges nedvességet és fűszerezzük a pirospaprikával, borssal.
  5. Mehetnek is fel a grillre a steak szeletek.
  6. Sűrű forgatás közben (nehogy megégjen a pirospaprika), süssük a kívánt állag elérésééig. A biztonság kedvéért használjunk húshőmérőt!
  7. Tálalás előtt pihentessük 10 percet.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.