Reggeli burger sajttal, baconnel és gombával

írta: Peitli Csilla

Gazdag hamburger egy laktató reggeli ízeivel: bacon, gomba, sajt, zöldségek!


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 600 g darált marhahús
  • 1 db hagyma
  • fél kk fokhagyma só
  • fél kk bors
  • 200 g cheddar sajt
  • 80 g konzerv gomba szeletek
  • 6 szelet bacon
  • 6 db hamburger zsemle
  • 6 db saláta levelek
  • 1 db paradicsom
  • ízlés szerint majonéz

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb tálba keverjük össze alaposan a darált húst az egészen apróra vágott hagymával, a fokhagymás sóval és a borssal.
  2. A jól kidolgozott masszából készítsünk 6 húspogácsát és tegyük félre pihenni, amíg felfűt a grill.
  3. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  4. Egy közepes tálban keverjük össze a reszelt sajtot, a lecsöpögtetett gomba szeletekkel és a majonézzel.
  5. Amikor már meleg a grill, tegyük fel a húspogácsát és a bacont sülni.
  6. A húst süssük 5-7 perc alatt készre oldalanként, a bacont pedig pirítsuk ropogósra 5 perc alatt.
  7. Közben a zsemléket vágjuk félbe és kicsit pirítsuk le a vágott oldalukat a bacon zsírban.
  8. Ezután tegyünk rájuk egy szelet salátát, paradicsomot, majd jöhet a hús.
  9. A bacont törjük össze és keverjük bele a majonézes, gombás szószba.
  10. Ezt a szószt halmozzuk a hús  tetejére és zárjuk le a forró zsemlével, hogy megolvadhasson a sajt.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.