Reggeli burger sajttal, baconnel és gombával
írta: Peitli Csilla
Gazdag hamburger egy laktató reggeli ízeivel: bacon, gomba, sajt, zöldségek!
Hozzávalók:
- 600 g darált marhahús
- 1 db hagyma
- fél kk fokhagyma só
- fél kk bors
- 200 g cheddar sajt
- 80 g konzerv gomba szeletek
- 6 szelet bacon
- 6 db hamburger zsemle
- 6 db saláta levelek
- 1 db paradicsom
- ízlés szerint majonéz
Elkészítés:
- Egy nagyobb tálba keverjük össze alaposan a darált húst az egészen apróra vágott hagymával, a fokhagymás sóval és a borssal.
- A jól kidolgozott masszából készítsünk 6 húspogácsát és tegyük félre pihenni, amíg felfűt a grill.
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- Egy közepes tálban keverjük össze a reszelt sajtot, a lecsöpögtetett gomba szeletekkel és a majonézzel.
- Amikor már meleg a grill, tegyük fel a húspogácsát és a bacont sülni.
- A húst süssük 5-7 perc alatt készre oldalanként, a bacont pedig pirítsuk ropogósra 5 perc alatt.
- Közben a zsemléket vágjuk félbe és kicsit pirítsuk le a vágott oldalukat a bacon zsírban.
- Ezután tegyünk rájuk egy szelet salátát, paradicsomot, majd jöhet a hús.
- A bacont törjük össze és keverjük bele a majonézes, gombás szószba.
- Ezt a szószt halmozzuk a hús tetejére és zárjuk le a forró zsemlével, hogy megolvadhasson a sajt.