Philly cheese steak szendvics Kamado Joe kerámia grillen
írta: Billege Andras
Egy laktató gyors, mégis fantasztikusan finom szendvics a steak szerelmeseinek
Hozzávalók:
- 1 szelet Flank steak
- 1 darab gyökér kenyérke, v. stangli
- 1 fej lilahagyma
- 1 darab kaliforniai paprika
- 1 deciliter tejszín
- 10 dkg cheddar sajt
- 2 darab jalapeno paprika
Elkészítés:
A steaket vékonyan megkenem szőlőmag olajjal, majd sózom és roppantott borssal fűszerezem. A kamadot kétzónás grillezésre szerelem fel. A beépített hőmérő 280 fokot mutasson. Az indirekt oldalon egy szószos edényben lassan össze forralom a tejszínt a sajttal és az egyik jalapeno paprikával, amit felkockáztam. A steaket a grill direkt részén mindkét oldalát 2-2 percig sütöm, hogy kérget kapjon. Ezután az indirekt részen 8-10 alatt készre sütöm. Ezalatt a sajtszósz is elkészül. Közben a lilahagymát és a paprikát csíkokra vágom és egy tálcában kevés sóval és olíva olajjal megsütöm. A kenyeret megpirítom, erre kerül egy adag sajtszósz, a csíkokra vágott steak majd a hagyma és a paprika. A tetejére kerül a maradék szósz és néhány jalapeno karika.