Omlós szegy négy összetevőből
írta: Peitli Csilla
Nem kell különleges fűszereket vagy szószokat beszerezned ehhez a recepthez, mégis finom és omlós lesz a szegy.
Hozzávalók:
- 1 db marhaszegy
- 70 g só
- 60 g bors
- 1 dl majonéz
Elkészítés:
- A szegyről vágjuk le felesleges zsiradékot, és ha van, akkor az ezüstös hártyát is távolítsuk el.
- Melegítsük elő a smokert 120 fokra és használjuk füstölőfát is, hogy még intenzívebb legyen füstös íz.
- A sót és a borsot keverjük össze.
- A húst kenjük le a majonézzel, majd fűszerezzük a sós-borsos keverékkel.
- Süssük a húst, amíg szép kérget képez és eléri a 73-75 belső hőfokot. Sülés közben spricceljünk vizet a húsra egyszer-kétszer.
- Amikor elérte a megfelelő hőfokot a hús, csomagoljuk be alufóliába, és süssük tovább.
- Ha teljesen megpuhult a húst vegyük le és mindenképpen pihentessük felvágás előtt.