Nyárson sült marhahús brazil módra

írta: Peitli Csilla

A Brazíliában népszerű keresztfartő vagyis picanha minimális fűszerezéssel is tökéletes vasárnapi ebéd vagy parti étel!


Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 kg keresztfartő
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fekete bors
  • 6 ek olívaolaj
  • 2 db kaliforni
  • 2 db cukkini
  • 1 db lilahagyma
  • 2 fej saláta
  • 1 db fekete bab (konzerv)
  • 1 db kukorica (konzerv)
  • 1 db avokádó
  • 1 db paradicsom
  • 3 ek koriander zöldje
  • 1 db lime

Elkészítés:

  1. A keresztfartőt vagy picanhát vágjuk fel hat egyforma darabra.
  2. Dörzsöljünk rá 2 evőkanálnyi olajat, majd ízesítsük sóval, borssal ízlés szerint. Hagyjuk pihenni 30 percet szoba-hőmérsékleten, amíg felfűtjük a grillt és előkészítjük a zöldségeket.
  3. A The Bastard kamado grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra, és készítsük elő a rotisserie nyársat, egy grillkosarat vagy egy félhold alakú reflektor követ.
  4. Vegyünk elő a egy tálat és ebbe tegyük a nagyobb darabokra vágott paprikákat, a cukkini szeleteket és a lilahagyma szeleteket.
  5. Locsoljuk le a zöldségeket 2 evőkanálnyi olajjal és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  6. A húst húzzuk nyársra, majd ha a grill már felmelegedett, tegyük fel.
  7. A reflektor követ is helyezzük be a nyárs alá és erre mehetnek fel a zöldségek (vagy tegyük őket grillkosárba a könnyebb mozgatás érdekében).
  8. Grillezzük a zöldségeket 10-15 percig vagy amíg meg nem puhulnak és jól látható grill jelek nem jelennek meg rajtuk. Időnként fordítsunk rajtuk egyet, hogy egyenletesen süljenek.
  9. Amíg a grillen készülnek az ételek, dobjunk össze egy mexikói salátát. Ehhez a két fej általunk választott salátát (jégsaláta, arugula, római saláta) aprítsunk fel egy tegyük egy tálba.
  10. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett konzerv babot, a kukoricát, a felkockázott avokádót és paradicsomot valamint az apróra vágott koriander zöldet.
  11. Locsoljuk meg a salátát a maradék olívaolajjal és a lime (vagy citrom) levével, majd rázzuk össze az egészet.
  12. Végül sózzuk és borsozzuk és újból rázzuk össze.
  13. Amikor a hús megpuhult, vegyük le a grillről és hagyjuk pihenni pár percig felvágás előtt.
  14. A sült zöldségekkel és a friss salátával kínáljuk a puha marhahúst.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.