Hozzávalók:
- 5 kg marhaszegy
- 8 gerezd Fermentált fokhagyma
- 15 g Tört feketebors
- 150 g Só
- 30 g Chilipaszta
- 4 dl olaj
Elkészítés:
A szegyet letakaritjuk.
A fűszereket az olajjal botmixer segítségével egyneműsítjük, kóstoljuk, ha valamelyik fűszert szeretnénk erősíteni, akkor adunk még hozzá.
Jól bedörzsöljük a páccal, majd egy éjszakàra a hűtőbe helyezzük.
Másnap a Kamado Joeba behelyezzük a deflektor köveket és 200fokra előmelegítjük.
Mikor elérte a kívánt hőmérsékletet, akkor a szegyet berakjuk.
Mindkét oldalát 45percig sütjük, erős kérget adunk a húsnak.
Kétszer 45perc után a Kamado joe-t elkezdjük lehüteni,120-130 celcius fokra, majd 4,5órán keresztül sütjük míg 85fokos maghőmérsékletet el nem éri.
Utána alufóliával, majd folpackal körbefóliázzuk és hideg helyen hagyjuk kihűlni.